ضرورت پیگیری برای تحقق مدیریت

ااتاق بازگان

ضرورت پیگیری برای تحقق مدیریت واحد در مرزهای کشور

نایب رئیس اتحادیه کارگزاران گمرکی خراسان نیز در رابطه با مرز ترکمنستان و وضعیت فعلی تجارت از مسیر این کشور، گفت: پیگیری هایی برای از سرگیری تبادلات تجاری و فعال شدن مرزهایمان با این کشور صورت گرفته که به زودی نتایج آن ها را شاهد خواهیم بود اما همچنان در بحث مشکلات مربوط به ورود و خروج مسافران و خسارت مربوط به ابطال ویزای رانندگان با چالش هایی مواجه هستیم.

مرتضی قندچی با اشاره به عدم وجود مدیریت واحد در مرزهای کشور به عنوان عمده ترین چالش در این بخش، اظهار کرد: یکی از مصادیق این بحث، از گذشته تا به امروز مرز دوغارون است. انبوه مشکلات در این منطقه، بارها در جلساتی از این دست تکرار شده اما تغییری حاصل نیامده است. بروز یک بارندگی، چالش های جدی و صف های طولانی برای خروج ناوگان حمل و نقل تجاری را موجب می شود. فقدان جدی زیرساخت ها و امکانات نیز بر حجم مشکلات افزوده است. نبود مدیریت واحد مرزی نیز باعث شده تا نهادها و سازمان های حاضر در مرز، هم خوانی کافی نداشته و بروز یک مشکل کوچک، به چالش بزرگ در زنجیره خدمات این مرز تبدیل شود. معتقدم که پیگیری این جنس امور در سطح ملی، ما را مدت ها متوقف خواهد کرد اما اگر بستر حل و فصل آن در استان فراهم شود؛ چالش های زیادی مرتفع خواهند شد.

وی درخواست کرد: به عنوان یک پروژه و اقدام موثر باید بحث تحقق مدیریت واحد مرزها را پیگیری کنیم چرا که تحقق آن، مشکلات فراوان دیگری را حل خواهد کرد.

* رویه های پیچیده و مانع تراشی ها؛ دغدغه فعالان بخش تولید و تجارت خارجی استان

محمود کیانی، مدیرعامل شرکت کیان توس گفت: رتبه کسب‌وکار کشور ما از بین 190 کشور، 176است و این موضوع علل متعددی دارد که من فقط به دو مورد اشاره می‌کنم. ما مدعی دولت الکترونیک هستیم اما فرآیند تولید و یا دریافت مجوزها، بسیار زمان‌بَر می باشد.، مورد دوم نیز به بحث بازگشت ارز مربوط می شود. ما مدعی هستیم که این مبالغ به چرخه اقتصادی و تولیدی بازگردانده شده و حساب‌های مالی ‌ما نیز این موضوع را گواهی می کنند اما دولت بازگشت ارز را به طریقی دیگر و با بخش‌نامه ‌های بسیار پیچیده از صادرکننده مطالبه می کند.

وی با انتقاد از رویه های پیچیده و مانع تراشی ها در دستگاه های متولی، خواستار مساعدت با فعالان اقتصادی در شرایط موجود اقتصادی شد.

در ادامه، کاظم شیردل نایب رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان با اشاره به مشکل کمبود واگن، بیان کرد: بسیاری از پیشنهادات مطرح می‌شود اما اصلا مورد توجه قرار نمی‌گیرد. از طرفی بوروکراسی اداری در بخش اقتصادی، سیاسی و سایر حوزه‌ها، بسیار دست‌وپاگیر است و باید برای آن راه‌حلی در نظر گرفت.

وی هشدار داد: با توجه به بسته بودن مرزها و دپو شدن بخشی از کالاهای صادراتی، این نگرانی وجود دارد که در صورت از سرگیری تجارت ریلی، بهای واگن های صادراتی به ناگاه افزایش پیداکند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.